Жорсткий локдаун в Україні вводити не планують - Шмигаль

Уряд може посилити карантинні обмеження
Головне
Жорсткий локдаун в Україні вводити не планують - Шмигаль
Денис Шмигаль Фото: kmu.gov.ua
4 Листопада 2020, 14:30
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що тотальний локдаун на всій території України запроваджувати на планують, але уряд може посилити карантинні обмеження, якщо ситуація з поширенням коронавірусної інфекції погіршиться.

Про це він повідомив на засіданні Кабміну 4 листопада, передає УП.

Шмигаль (досьє дениса Шмигаля) зазначив, що країни Європи, які мають потужні медичні ресурси, уже зачиняються на повторний жорсткий локдаун: Франція, Німеччина, Велика Британія, Чехія.

Ми зараз не збираємося йти цим шляхом, та вводити локдаун цілої країни. Але якщо ми побачимо подальше погіршення ситуації, то це фактично змусить уряд вдатись до більш жорстких обмежень, - сказав він.

Читайте також

Нагадаємо, що за минулу добу, 3 листопада, в Україні зафіксовано 9524 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (з них захворіли 313 дітей і 408 медпрацівників).

Також 3 листопада, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов повідомив, що ці вихідні українці проведуть як зазвичай, карантину вихідного дня поки запроваджувати не будуть.

Вже 4 листопада,  у Міністерстві охорони здоров'я заявили, що не виключають введення в Україні карантину "вихідного дня". Це потрібно, щоб розірвати ланцюг передачі хвороби. Можуть закриють велику кількість магазинів, кафе і ресторани працюватимуть на "винос".