Київські чиновники запропонували альтернативу жорсткому локдауну

У столиці хочуть взяти під контроль хворих з легкою формою коронавірусу
Київські чиновники запропонували альтернативу жорсткому локдауну
Люди у захисних масках (фото: Pexels)
19 Листопада 2020, 15:16
читать на русском

Радник мера Києва Володимир Бондаренко заявив, що запровадження повного локдауну у столиці неможливе й ефективніше буде відстежувати пересування хворих на коронавірус і контактних осіб через "Дій вдома".

Він висловив думку, що карантин вихідного дня є лише частковим виходом й не розв'язує проблему.

Натомість застосунок "Дій вдома", на думку чиновника, дозволив на початку пандемії не допустити спалаху COVID-19 в столиці, повідомляється у Telegram-каналі "Корона Київ" (канал для киян, що розповідає про коронавірус у столиці. Автором каналу є Центр комунікації та інформації КМДА).

Читайте також

Ми можемо або влаштовувати локдауни, або врешті-решт взяти під контроль хворих з легкою формою, контактних осіб, які перебувають на самоізоляції, через програму "Дій вдома", і таким чином перервати ланцюжок передачі хвороби, – додав Бондаренко.

Нагадаємо, більша частина українців, а саме 61%, не підтримує запровадження "карантину вихідного дня", і лише 36% - вважає це доцільним.

Так, 61% громадян вважають недоцільним запровадження "жорсткого карантину" (локдауну), а 36% підтримують. При цьому, його ефективність оцінюють значно вище, ніж "карантину вихідного дня": 55% вважають, що поширення коронавірусу внаслідок локдауну зменшиться, 42% – мають протилежну думку.

Водночас 85% знають про те, що уряд запровадив "карантин вихідного дня", 15% – щось чули або взагалі чують вперше про це.

Більше читайте у нашому матеріалі: Карантин вихідного дня завдасть болючого удару по економіці: прогнози