Ракети для HIMARS, які б'ють на 300 км, очікує Україна від партнерів - очільник МОУ

Ракети з такою дальністю могли б знищити Кримський міст
Важливо
Ракети для HIMARS, які б'ють на 300 км, очікує Україна від партнерів - очільник МОУ
HIMARS Фото: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua
15 Липня 2022, 16:06
читать на русском

Західні партнери можуть надати Україні далекобійні снаряди для ракетних систем HIMARS, щоб можна було вражати цілі на відстані 300 км.

Про це очільник Міністерства оборони України Олексій Резніков розповів в інтерв'ю виданню Financial Times.

Він висловив упевненість, що Україна отримає більшу кількість систем далекого радіусу дії, зокрема американські реактивні системи залпового вогню, відомі як HIMARS, які, за його словами, вже змінили правила у війні.

Резніков зазначив, що Україна використовувала HIMARS протягом останніх трьох тижнів, щоб завдати ударів по російських складах боєприпасів далеко за лінією фронту, "пошкодивши артилерійську машину Москви".

США не бажали відправляти Himars, які мають радіус дії 80 км і боєприпаси з GPS-наведенням, через побоювання, що такий крок може спричинити ескалацію війни. Резніков сказав, що він упевнений, що партнери надішлють більше, включаючи версію з дальністю 300 км, - пише Financial Times.

Нагадаємо, командувач обороною Миколаєва у перші місяці війни, генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко днями заявив, що важливою умовою для ліквідації Кримського мосту є ракети дальністю до 300 кілометрів.

1