Рецепти італійської кухні: готуємо яйця в чистилищі
Яйця в чистилищі - це бюджетний варіант сніданку для тих, кому набридли омлет та яєчня
Шукаєте швидкий, але оригінальний спосіб приготування сніданку? Якщо ви не хочете повертатися до звичайних варених яєць, омлету чи яєчні, то обов’язково спробуйте цей рецепт.
Він є типовим для кухні Кампанії, гірської області в південній Італії, де страва являла собою їжу, для бідняків, призначену для перероблювання залишків рагу. Включає в себе «втоплення» яєць у смачному, але простому соусі з помідорів і базиліка з додаванням додаткового ефекту завдяки тертому сиру. Для ідеального доповнення яєць у чистилищі, обов’язково візьміть кілька скибочок домашнього хліба. Яйця в чистилищі дещо нагадують шакшуку, страву з яєчні, традиційну для кухні Тунісу.
Інгредієнти:
- Середні яйця — 4 шт.
- Очищені помідори — 500 г
- Часник
- 1 гвоздика
- Свіжий базилік — 5 листків
- Тертий сир — 2 ст.
- Оливкова олія першого віджиму
- Сіль
- Перець
Спосіб приготування:
- Щедро налийте олію на сковороду з антипригарним покриттям і обсмажте подрібнений часник.
- Додайте очищені помідори, розімніть виделкою і варіть все на повільному вогні 15 хвилин, поки соус не розрідиться. Потім посоліть, поперчіть і видаліть часник.
- Тильною стороною ложки зробіть 4 порожнини в помідорах і вставте в кожну по 1 цілому яйцю, обережно, щоб не розбити жовток.
- Накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні ще кілька хвилин, не помішуючи, поки яєчний білок не застигне, а жовток ще частково рідкий.
- Наприкінці приготування посоліть і поперчіть, додайте нарізане листя базиліка і трішки пармезану.
Подавайте негайно зі скибочками хліба (також підсмаженими за бажанням).
Читайте також