Рецепти італійської кухні: готуємо яйця в чистилищі

Яйця в чистилищі - це бюджетний варіант сніданку для тих, кому набридли омлет та яєчня
Рецепти італійської кухні: готуємо яйця в чистилищі
22 Квітня 2024, 21:57
читать на русском

Шукаєте швидкий, але оригінальний спосіб приготування сніданку? Якщо ви не хочете повертатися до звичайних варених яєць, омлету чи яєчні, то обов’язково спробуйте цей рецепт.

Він є типовим для кухні Кампанії, гірської області в південній Італії, де страва являла собою їжу, для бідняків, призначену для перероблювання залишків рагу. Включає в себе «втоплення» яєць у смачному, але простому соусі з помідорів і базиліка з додаванням додаткового ефекту завдяки тертому сиру. Для ідеального доповнення яєць у чистилищі, обов’язково візьміть кілька скибочок домашнього хліба. Яйця в чистилищі дещо нагадують шакшуку, страву з яєчні, традиційну для кухні Тунісу.

Інгредієнти:

  • Середні яйця — 4 шт.
  • Очищені помідори — 500 г
  • Часник
  • 1 гвоздика
  • Свіжий базилік — 5 листків
  • Тертий сир — 2 ст.
  • Оливкова олія першого віджиму
  • Сіль
  • Перець

Спосіб приготування:

  1. Щедро налийте олію на сковороду з антипригарним покриттям і обсмажте подрібнений часник.
  2. Додайте очищені помідори, розімніть виделкою і варіть все на повільному вогні 15 хвилин, поки соус не розрідиться. Потім посоліть, поперчіть і видаліть часник.
  3. Тильною стороною ложки зробіть 4 порожнини в помідорах і вставте в кожну по 1 цілому яйцю, обережно, щоб не розбити жовток.
  4. Накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні ще кілька хвилин, не помішуючи, поки яєчний білок не застигне, а жовток ще частково рідкий.
  5. Наприкінці приготування посоліть і поперчіть, додайте нарізане листя базиліка і трішки пармезану.
    Подавайте негайно зі скибочками хліба (також підсмаженими за бажанням).

Читайте також

1