НБУ прогнозує суттєве прискорення інфляції в Україні: що дорожчатиме найбільше
Шукаєте швидкий, але оригінальний спосіб приготування сніданку? Якщо ви не хочете повертатися до звичайних варених яєць, омлету чи яєчні, то обов’язково спробуйте цей рецепт.
Він є типовим для кухні Кампанії, гірської області в південній Італії, де страва являла собою їжу, для бідняків, призначену для перероблювання залишків рагу. Включає в себе «втоплення» яєць у смачному, але простому соусі з помідорів і базиліка з додаванням додаткового ефекту завдяки тертому сиру. Для ідеального доповнення яєць у чистилищі, обов’язково візьміть кілька скибочок домашнього хліба. Яйця в чистилищі дещо нагадують шакшуку, страву з яєчні, традиційну для кухні Тунісу.
Інгредієнти:
- Середні яйця — 4 шт.
- Очищені помідори — 500 г
- Часник
- 1 гвоздика
- Свіжий базилік — 5 листків
- Тертий сир — 2 ст.
- Оливкова олія першого віджиму
- Сіль
- Перець
Спосіб приготування:
- Щедро налийте олію на сковороду з антипригарним покриттям і обсмажте подрібнений часник.
- Додайте очищені помідори, розімніть виделкою і варіть все на повільному вогні 15 хвилин, поки соус не розрідиться. Потім посоліть, поперчіть і видаліть часник.
- Тильною стороною ложки зробіть 4 порожнини в помідорах і вставте в кожну по 1 цілому яйцю, обережно, щоб не розбити жовток.
- Накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні ще кілька хвилин, не помішуючи, поки яєчний білок не застигне, а жовток ще частково рідкий.
- Наприкінці приготування посоліть і поперчіть, додайте нарізане листя базиліка і трішки пармезану.
Подавайте негайно зі скибочками хліба (також підсмаженими за бажанням).
Читайте також