Результатами засідання РНБО стали серцеві напади у тих, хто працював проти українців – Зеленський (відео)

Президент підбив підсумки чергового засідання РНБО
Головне
Результатами засідання РНБО стали серцеві напади у тих, хто працював проти українців – Зеленський (відео)
Президент України Володимир Зеленський (фото: Офіс президента)
14 Травня 2021, 18:41
читать на русском

На черговому засіданні РНБО, яке відбулося сьогодні, 14 травня, розглянули питання санкцій, незаконного користування державних земель в елітних районах Київщини, стратегію кібербезпеки держави та інші питання.

Про це у своєму відеозверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

Завершилося чергове засідання РНБО. Його результатами стали важливі рішення для країни й, певно, серцеві напади для осіб, які роками діяли проти неї та народу, - сказав президент.

Глава держави також розповів, що   після ухвалення відповідного закону застосовано персональні санкції проти 557 злодіїв у законі та 111 іноземців, які є кримінальними авторитетами.

Одним словом, тим, хто не в Україні, - немає чого боятися, а тим, хто в Україні, - немає чого приїжджати. Ми гостинна країна, але не для 111 іноземців. Це кримінальні авторитети. Ми не кажемо вам до побачення, ми кажемо - прощавайте, - сказав він.

За словами Зеленського, до всіх цих осіб будуть застосовані наступні обмеження:

  • блокування активів;
  • заборона в’їзду;
  • неможливість набуття громадянства;
  • примусове видворення.

Також ці ж самі санкції було накладено на 557 так званих злочинців в законі. Як зазначив глава держави, частина цих людей наразі перебувають за межами України.

Крім того, на засіданні порушили питання державних земель і будинків у Конча-Заспі й Пущі-Водиці, якими за часів попереднього президента (Порошенка - ред) за дуже символічну плату почала користуватися низка незрозумілих осіб, - продовжив Зеленський.

За його словами, в кінці 2014 року постановою уряду був затверджений перелік осіб, які мають право на пільгове проживання.

Серед таких осіб - колишні судді, прокурори, правоохоронці, митники, податківці. Люди з прізвищами, наприклад, Піскун, Ландик. Міністри при Януковичі, наприклад, Табачник і Богатирьова. Віцепрем'єр при Порошенку Зубко і навіть директор департаменту корпорації "Богдан" Олександр Ільїн, - уточнив Зеленський.

Тому РНБО проведе повний аудит усіх угод, який має з`ясувати, яким чином державна земля потрапила до рук тих, хто там живе, але не має жодного стосунку до державного управління.