Результатом в цілому задоволений: Коболєв оцінив свою діяльність у "Нафтогазі"

Коболєва підозрюють у розкраданні 230 мільйонів гривень
Результатом в цілому задоволений: Коболєв оцінив свою діяльність у "Нафтогазі"
Андрій Коболєв
17 Серпня 2023, 20:42
читать на русском

Колишній голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв, якого підозрюють у розкраданні 230 млн грн заявив, що задоволений результатом своєї діяльності протягом життя. Такі висновки він присвятив своєму Дню народження.

Про мету своєї роботи Коболєв розповів у Facebook.

Учора Коболєв відсвяткував 45-річчя, тож присвятив ювілею допис на власній сторінці. Він поділився думками про життя та свою діяльність.

"Колись на початку наших стосунків Світлана Панаіотіді (друга дружина Коболєва, ексзаступниця міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – ред.) задала одне начебто просте питання: А навіщо тобі ось це все? Я тоді задумався, бо дуже хотів сказати правду, але не був впевнений, що сам її знаю. Тільки добре подумавши, зміг сформулювати відповідь: Ну щоб в процесі не було сумно, а в результаті – соромно. Станом на 45 вже повних років свого життя результатом я в цілому задоволений", - написав Коболєв.

Ексочільник "Нафтогазу" також подякував усім, хто з ним поруч.

Нагадаємо, Андрій Коболєв був головою правління НАК "Нафтогаз України" з 26 березня 2014 по 28 квітня 2021 року.

У січні 2023 року САП та НАБУ повідомили Коболєву про підозру щодо отримання ним 2018 року $10 млн (на той час 260 млн грн (сума перевищує нормативно визначені розміри таких виплат – 37,48 млн грн) премії за перемогу над "Газпромом" у Стокгольмі на $4,6 млрд. Він, зловживаючи службовим становищем самостійно ініціював розгляд наглядовою радою питання про виплату цієї премії й самостійно встановив її розмір.

Ексголові "Нафтогазу" загрожує від 7 до 12 років за ґратами. Зазначимо, що суд відмовився відправляти колишнього очільника "Нафтогазу" в СІЗО. На початку березня Коболєва зобовʼязали носити електронний браслет.

Читайте також