Річний тариф на газ стане доступним для українців з 1 травня

Усі постачальники газу мають оприлюднити свої річні ціни до 25 квітня
Головне
Річний тариф на газ стане доступним для українців з 1 травня
Газ (фото: Pexels)
24 Березня 2021, 10:22
читать на русском

НАК “Нафтогаз України” завершив розробку річної ціни на газ, яке має захистити споживачів від сезонних стрибків ціни на паливо наступного опалювального сезону та від зростання цін.

Про це йдеться на сайті "Нафтогазу України".

Ця ціна працює як страховка на авто. Вона дозволяє уникнути проблеми (у випадку з цінами на газ — пікових стрибків цін взимку), але, на відміну від страховки, не потребує сплати наперед, - Клієнти, які обрали восени тариф "Річний", досі сплачують за газ за ціною, яка була на момент підписання договору, –  пояснили в компанії.

Наразі завершується робота над новими пропозиціями для домогосподарств, які будуть доступні з початку травня. Річний тариф, який впроваджуватимуть для захисту споживачів, буде надаватися за замовчуванням усіма газопостачальними компаніями, як це передбачено проєктом рішення НКРЕКП. При цьому кожен споживач зможе змінювати річний тарифний план впродовж року на щомісячний, а також обрати послуги будь-якого іншого постачальника газу.

Перевагами такого тарифу зможуть скористатися всі побутові споживачі. Зокрема, вже досягнуто домовленостей з найбільшим постачальником – компанією "ЙЕ Енергія", яка є гуртовим постачальником в тому числі і для низки регіональних газзбутів, що працюють під брендом “Твій газзбут”.

Читайте також

Рішення надасть можливість побутовим споживачам споживати природний газ протягом року за фіксованою ціною, яка буде діяти у період з 1 травня поточного року до 30 квітня наступного.

Проєктом передбачається, що всі постачальники, які збираються або постачають природний газ населенню, зобов'язані в термін до 25 квітня оприлюднити на своїх офіційних сайтах річну ціну для споживачів, що діятиме без змін протягом усього періоду, зазначеному в рішенні.


Контекст. У лютому уряд заявиви, що працює з Міністерством енергетики та НАК "Нафтогаз" щодо запровадження "річного газового продукту" для фіксації ціни на газ на рік. Це робиться з метою захисту споживачів від річних цінових коливань, зокрема в опалювальний сезон.