Різких коливань не буде: прогноз курсу долара на наступний тиждень

Долар продовжує перебувати "в ситуації очікування" через те, що питання з наданням фінансової допомоги США Україні остаточно не вирішене
Головне
Різких коливань не буде: прогноз курсу долара на наступний тиждень
Валюта, долари Фото: Karolina Grabowska pexels.com
17 Лютого 2024, 11:43
читать на русском

Прогноз курсу долара на тиждень 19-25 лютого дав доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков. Його публікує сайт "Pro Гроші".

За його словами, якихось кардинальних змін курсу долара не очікується. Долар продовжує перебувати "в ситуації очікування" через те, що питання з наданням фінансової допомоги США Україні остаточно не вирішене, що створює невизначеність на валютному ринку.

"Поки немає остаточних відмов чи позитивних рішень, долар продовжує перебувати у стані очікування. Іншими словами, український валютний ринок реагує на події в США, але поки не вирішено питання грошової допомоги, сильних змін не відбудеться", — прогнозує Плотніков.

Нагадаємо, Палата представників США пішла на канікули до кінця лютого, не проголосувавши ухвалений Сенатом законопроєкт із пакетом допомоги Україні, Білий дім розкритикував такий крок.

Перед тим Сенат США схвалив двопартійний законопроєкт про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам.

Президент США Джо Байден в екстреному зверненні 13 лютого закликав Джонсона "негайно" винести на голосування законопроєкт із додатковим фінансуванням для України, який ухвалив Сенат.

Проте Джонсон заявив, що сенатському законопроєкту не вистачає жорсткіших заходів з безпеки кордонів, яких вимагали республіканці з Палати представників, і що він не буде ставити його на голосування в нижній палаті.

Читайте також

1