РНБО хоче провести перевірку військового співробітництва України з іншими країнами

На основі цього планують підготувати відповідну стратегію
Важливо
РНБО хоче провести перевірку військового співробітництва України з іншими країнами
РНБО (фото: president.gov.ua)
27 Вересня 2021, 21:41
читать на русском

Рада національної оборони і безпеки (РНБО) вперше ініціювала аудит стану військово-технічного співробітництва України з іншими країнами.

Про це йдеться на сайті РНБО.

Зазначається, що в червні цього року Рада нацбезпеки ухвалила рішення щодо Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу України, згідно з яким Кабінету міністрів протягом шести місяців потрібно забезпечити огляд військово-технічного співробітництва з іноземними державами за три останні роки.

Під час огляду проаналізують:

  • особливості та тенденції розвитку світового ринку озброєння, військової та спеціальної техніки;
  • ефективність здійснення військового співробітництва України з іншими країнами, а також фактори, що впливають на нього;
  • фінансові показники експорту озброєння та військової техніки;
  • результати діяльності органів державного управління, підприємств, установ і організацій промисловості і науки, а також забезпечення сектору безпеки і оборони;
  • потенціал та перспективні напрямки розвитку військово-технічного співробітництва України з іншими країнами.

На основі цього планують підготувати Стратегію військово-технічного співробітництва України на найближчі п'ять років, яку буде представлено на розгляд РНБО.

Нагадаємо, що Рада національної безпеки і оборони (РНБО) затвердила стратегію зовнішньополітичної діяльності України під час засідання, яке відбулось у Краматорську на Донбасі.

Читайте також