Росія створює нове 100-тисячне військове угрупування: чи буде новий наступ

Не виключено, що влітку вони спробують здійснити наступ на одному з напрямків
Головне
Росія створює нове 100-тисячне військове угрупування: чи буде новий наступ
Олександр павлюк
22 Березня 2024, 17:42
читать на русском

Російська Федерація формує нове військове угруповання, чисельністю понад 100 тисяч осіб, і не виключено, що влітку вони спробують здійснити наступ на одному з напрямків. Водночас ЗСУ зроблять все можливе, щоб максимально завдати втрат противнику, аби ресурси, які вони формують, були залучені до того часу в бій.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини".

Він підкреслив, що українські військові готуються до різних можливих сценаріїв розвитку подій.

"Російські плани нам до кінця невідомі. Нам відомі тільки ті дані, що у них є, що вони створюють. Вони створюють угруповання понад 100 тисяч. Не обов’язково це буде наступ. Можливо, вони будуть ним поповнювати свої підрозділи, які втрачають боєздатність. Але така вірогідність є, що на початок літа вони можуть мати певні сили для проведення відповідних наступальних операцій на одному з напрямків. Це поки що такі максимально тяжкі прогнози, що такий наступ буде.

Ми зробимо все для того, щоб максимально завдавати втрат противнику такі, що ми й робимо, щоб усі їхні ресурси, які вони формують, були залучені до цього часу в бій. Але ми готуємося до різного розвитку ситуації", – розповів Павлюк.

Командувач підкреслив, що на цей момент Україна, на жаль, не має переваги у повітрі, що дозволяє противнику завдавати потужні авіаційні удари по позиціях Сил оборони. Він також відзначив, що військові союзники в Європі чітко усвідомлюють наслідки, які можуть виникнути внаслідок поразки України у війні.

"На жаль, у нас немає на сьогодні переваги в повітрі. Як тільки вона у нас з’явиться, ми зробимо все, щоб російська авіація не змогла підлетіти близько до кордонів і наносити удари по наших об’єктах. Ми працюємо над цим, і наші партнери працюють над цим", – зазначив Павлюк.

Нагадаємо, проросійський журналіст Такер Карлсон після інтерв'ю з путіним заявив, що російський диктатор розпочне ядерну війну через Крим, якщо буде необхідність.

Читайте також