Росія вдалася до ядерного терору, обстрілявши Запорізьку АЕС, - Зеленський

Жодна країна, крім Росії, не обстрілювала атомні енергоблоки
4 Березня, 12:53 309

Росія стала єдиною країною у світі за всю історію, яка владася до ядерного терору. Окупанти обстріляли Запорізьку АЕС з танків вночі 4 березня.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеозвернення.

Жодна країна, крім Росії, не обстрілювала атомні енергоблоки. Вперше! Це вперше в нашій історії, в історії людства, держава-терорист вдалася і до ядерного терору. Російські пропагандисти погрожували всім, ми пам'ятаємо, засипати світ ядерним попелом. Тепер це не загроза. Тепер це реальність, - наголосив Зеленський.

За його словами, поки невідомо, чим закінчиться пожежа на станції, чи буде вибух чи ні - це зараз неможливо прорахувати до кінця.

Але українські захисники завжди тримали атомну станцію у безпеці, щоб не було жодних провокацій.

Щоб ніхто не міг на станцію прийти, ніхто не міг цю станцію захопити, замінувати та шантажувати потім ядерною катастрофою весь світ, - сказав він.

Зеленський закликав до термінової реакції світової спільноти та наголосив, що потрібно зупинити російських окупантів негайно.

Крім того, українська сторона вже зв'язалася з партнерами, а президент поспілкувався з лідерами різних країн, прем'єром Великої Британії, і главою МАГАТЕ щодо обстрілів ЗАЕС.

Нагадаємо, 24 лютого російські війська, які атакували Україну, захопили Чорнобильську атомну станцію. Після цього в зоні ЧАЕС було зафіксовано перевищення контрольних рівнів потужності дози гамма-випромінювання.

Читайте також