Росія вважає Україну територією "русского міра"

Тема "русского міра", за словами прессекретаря президента РФ, залишатиметься пріоритетною для Росії
Росія вважає Україну територією "русского міра"
Дмитро Пєсков Фото: Reuters
8 Лютого 2021, 13:18
читать на русском

У Кремлі Україну вважають територією "русского міра", а це відбувається тому, що тут живе дуже багато росіян і російськомовних, які належать до "русского міра".

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков у відповідь на питання кореспондента УНІАН у РФ.

За словами Пєскова, на засіданні Ради безпеки під керівництвом президента РФ Володимира Путіна, яке відбулось 5 лютого, обговорювали питання підтримки російських земляків. Зокрема, Путін нагадав про профільне питання - це справи "русского міра".

Так, "русский мир" був, залишається і залишатиметься пріоритетною темою для російської держави. Захист цього "мира", розвиток відносин з цим "міром" і різні механізми підтримки цього "міра", - сказав прессекретар президента Росії.

Читайте також

На питання журналіста, чи є Україна для Кремля "русским міром", Пєсков відповів, що так.

Безперечно, в Україні живе дуже багато росіян і російськомовних, вони всі належать до "русского міра", і культурні, історичні зв`язки, спільні корені заперечувати було б великою дурістю. Ми знаємо, що така лінія - на заперечення цієї спільності - є в Україні, але нам це не подобається, - зазначив він.

Щодо методів, що використовуватимуться для просування "русского міра" в Україні, Пєсков розповів про "м`яку силу". Пєсков заявив, що Росія "ніколи не використовує методи, які суперечили б міжнародному праву".

Нагадаємо, що після відвідин Москви глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель констатував, що Росія не готова до діалогу.

1