Розвідував позиції ППО на Сході: СБУ затримала російського агента

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за двома статтями ККУ
Розвідував позиції ППО на Сході: СБУ затримала російського агента
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

СБУ затримала російського агента, який розвідував позиції українських зенітно-ракетних комплексів С-300 у Дніпропетровській області.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

Військова контррозвідка Служби безпеки України нейтралізувала спробу агресора встановити місцезнаходження систем протиповітряної оборони ЗСУ поблизу південного та східного фронтів. У Дніпропетровській області затримано російського агента, який розвідував позиції українських зенітно-ракетних комплексів С-300. Отримані координати він мав передати своєму «куратору» через відпрацьовані канали закритого зв’язку, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що орки хотіли використати ці дані для ракетних ударів або проведення диверсій, аби нейтралізувати протиповітряний захист України.

Зрадник був завербований представником спецслужб РФ для розвідувально-підривної діяльності. Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за двома статтями ККУ. Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, - додали в СБУ.

Нагадаємо, СБУ запобігла витоку даних щодо оборони Києва та затримала зрадницю, яка "здавала" окупантам українських захисників у Ворзелі.

Читайте також

1