Рятувальники ДСНС встановили нові знаки на крутих схилах Карпатах

Зокрема на горі Піп Іван висока сніголавинна небезпека
Рятувальники ДСНС встановили нові знаки на крутих схилах Карпатах
Гори зимою, сніг. Фото: Pexels
28 Грудня 2021, 12:50
читать на русском

Прикарпатські рятувальники визначили ступінь лавинної небезпеки та встановили попереджувальні таблички на горі Піп Іван.

Про це повідомила пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Цими вихідними рятувальники Чорногірського гірського пошуково-рятувального відділення провели вимірювання розподілу снігового покриву по експозиціях схилів гори Піп Іван. Зокрема, рятувальники виконали зондування снігового профілю та тест компресію на ступінь лавинної небезпеки, - йдеться у повідомленні.

За даними тесту можна було визначити значну лавинну небезпеку 3-ступеня. Проте з великою кількістю снігу, який випав за минулі дні, на екстремальних крутих схилах спостерігається висока лавинна небезпека. Місцями від 40-60 см нового снігу.

Сніг у Карпатах

Сніг у Карпатах. Фото: t.me/dsns_telegram/3517

В цілях безпеки 27 грудня рятувальники встановили попереджувальні таблички на лавинонебезпечних ділянках маршруту на підйомі г. Піп Іван Чорногірський. Також на маршруті рятувальники розпочали встановлення додаткових арматурних палиць на зимовий сезон, які весною демонтують.

Попереджувальні таблички на лавинонебезпечних ділянках на горі Піп Іван

Попереджувальні таблички на лавинонебезпечних ділянках на горі Піп Іван. Фото: t.me/dsns_telegram/3517

За прогнозом синоптиків, наступного тижня погода в Україні буде різною. 28-29 грудня повернуться морози. По всій території України вночі мінус 9-14, вдень — 3-8 градусів нижче нуля. На Закарпатті та на Півдні країни вночі та вдень від 3 морозу до 2 тепла.

Читайте також

1