Салат з капусти та кропиви: тонізуючий рецепт, який здивує

Особливість приготування салату з кропиви полягає у правильній підготовці листя
Салат з капусти та кропиви: тонізуючий рецепт, який здивує
Салат з капусти і кропиви
4 Липня 2024, 22:27
читать на русском

Пропонуємо спробувати сезонний салат з молодої капусти та кропиви, який стане чудовою новинкою у вашому меню. Якщо ви ще не додавали кропиву у свої страви, цей рецепт може стати гарним початком нового кулінарного досвіду.

Як пише SHUBA, особливість приготування салату з кропиви полягає у правильній підготовці листя. Використовуйте молоді верхівки рослини. Щоб позбутися жалких волосків, обдайте листя окропом або промийте його у воді з оцтом. Бланшування також допоможе зменшити гіркоту: занурте листя в окріп на хвилину, а потім обдайте холодною водою.

Інгредієнти

  • Кропива – 75 г
  • Молода морква – 3 шт.
  • Молода капуста – 1/4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – 4 ст. л.

Рецепт

1. Підготовка кропиви. Відокремте листя від стебел, промийте, обдайте окропом, знову промийте холодною водою, відіжміть та грубо наріжте. Покладіть кропиву в салатницю.

2. Підготовка овочів. Дрібно наріжте капусту. Очистьте моркву та наріжте її соломкою або натріть на грубій тертці. Додайте овочі до кропиви.

3. Завершення. Посоліть салат, заправте сметаною, добре перемішайте та дайте настоятися 5 хвилин перед подачею.

Салат найкраще подавати свіжим, щоб зберегти його смак та поживні властивості. Також рекомендуємо спробувати крабовий салат по-японськи.

Читайте також