Консервований тунець, завдяки своєму ніжному рибному смаку та аромату, чудово підходить для різноманітних салатів. Цей рецепт розрахований на 200 г макаронів, що становить дві порції повноцінного обіду або вечері.
Салат з макаронами і консервованим тунцем не тільки смачний та ситний, але й бюджетний. Його особливістю є швидка та правильна заправка з вершкового сиру або грецького йогурту, майонезу та зелені, з додаванням копченої паприки, що надає страві приємного димного смаку. Про це пише видання SHUBA.
Інгредієнти (на 2 порції):
Макарони – 250 г
Панірувальні сухарі – 1 скл.
Вершковий сир – 100 г
Майонез 50% – 100 г
Тунець у власному соку – 300 г
Консервована кукурудза – 150 г
Цибуля – 1/2 шт.
Кріп – 5 гілочок
Копчена паприка – 1/2 ч. л.
Сіль за смаком
Перець чорний за смаком
Крок 1. Підготовка інгредієнтів
Подрібніть цибулю і кріп окремо.
Злийте зайву рідину з тунця та кукурудзи.
Підсушіть панірувальні сухарі на сухій сковороді до золотавого кольору (3-4 хвилини) та змішайте з копченою паприкою.
Крок 2. Зваріть макарони
Закип’ятіть велику каструлю з підсоленою водою і варіть макарони згідно з інструкцією на упаковці до стану аль денте. Злийте воду.
Крок 3. Приготування заправки та змішування салату
У великій мисці змішайте вершковий сир, майонез, свіжий кріп, сіль і перець.
Додайте до заправки макарони, тунець, цибулю та кукурудзу. Ретельно перемішайте.
Подавайте салат, посипавши його хрусткими панірувальними сухарями.
Цей простий і швидкий у приготуванні салат стане чудовою стравою для обіду або вечері. Також спробуйте приготувати теплий салат з молодої картоплі, що поєднує солодку карамелізовану цибулю, гостру гірчичну заправку, м'який блакитний сир і свіжий мікс зелені.