Люля-кебаб по-домашньому: рецепти ситного обіду

В домашніх умовах люля-кебаб готують в духовці або на аерогрилі
Люля-кебаб по-домашньому: рецепти ситного обіду
люля-кебаб
17 Лютого 2023, 21:50
читать на русском

Люля-кебаб – м'ясна страва, поширена у кавказькій та азійській кухнях. Класичний люля-кебаб – це довгасті котлетки, запечені на шампурах у мангалі. Традиційно готують люля-кебаб з баранини на відкритому вогні, проте не меншу популярність має люля-кебаб зі свинини, курки або яловичини. Для домашнього приготування є зовсім простий рецепт люля-кебаб українською – у духовці або в аерогрилі.

Інгредієнти:

  •  1 кг курячого філе
  •  4 ріпчастих цибулі
  •  1 лимон
  •  Петрушка
  •  Сіль, перець чорний

Куряче філе миємо, нарізаємо. Цибулю чистимо і також нарізаємо.

Пропускаємо м’ясо та цибулю через м’ясорубку.

В отриману масу додаємо сіль та перець. Інших спецій не потрібно.

Дуже ретельно вимішуємо фарш та ставимо у холодильник на 2-3 години.

Дістаємо фарш, формуємо мокрими руками довгі котлетки, протягуємо в них дерев'яну шпажку та акуратно викладаємо на розігріту сковорідку-гриль з рослинною олією. Обсмажуємо з двох сторін до золотистої скоринки, перевертаючи за допомогою дерев'яних лопаток.

Якщо ви збираєтеся приготувати люля-кебаб у духовці, нагадуємо – використовуйте фольгу та не забудьте завчасно потримати 1-2 години шпажки у воді, інакше вони можуть у духовці згоріти.

Викладаємо люля-кебаб на тарілку та подаємо з нарізаною петрушкою.

Смачного обіду!

Читайте також

1