Готуємо вуличну їжу вдома: шаурма з куркою

Курку можна замінити свининою, але тоді страва буде набагато калорійнішою
Готуємо вуличну їжу вдома: шаурма з куркою
20 Лютого 2024, 21:49
читать на русском

Цей смачний перекус увірвався у вуличне життя не так давно, але настільки сподобався, що багатьох зацікавив рецепт шаурми зі свининою або рецепт домашньої шаурми з куркою. Дійсно, улюблену багатьма вуличну їжу можна приготувати і вдома. Зрозуміло, за перевіреним рецептом шаурма з куркою в домашніх умовах виходить значно дешевше, ніж купити її на вулиці. А головне, ви можете бути впевнені в якості та користі продуктів, з яких приготовлена домашня шаурма.

Інгредієнти:

  •  4 тонких лаваші
  •  6 курячих ніжок
  •  300 г моркви по-корейськи
  •  300 г капусти пекінської
  •  300 г помідорів
  •  300 г огірків
  •  100 г майонезу
  •  100 г кетчупу
  •  Сіль, перець

Для моркви по-корейськи:

  •  500 г моркви
  •  1 ч. л. коріандру меленого
  •  0,50 ч. л. суміші мелених перців
  •  0,30 ч. л. перцю червоного меленого
  •  150 г олії соняшникової
  •  2 ст. л. оцту
  •  1 ч. л. солі

Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Моркву по-корейськи можна замаринувати за 1-2 години, але краще напередодні. Для цього моркву почистимо та помиємо. Натираємо її на спеціальній тертці або звичайній. Додаємо до моркви сіль, коріандр, чорний перець і суміш перців.

Рослинну олію нагріємо, але не до кипіння. Заливаємо моркву зі спеціями гарячою олією. Додаємо оцет та перемішуємо. Ставимо моркву по-корейськи у холодильник на 1-2 години.

Курку для шаурми також потрібно попередньо підготувати. Можна запекти курячі ніжки в духовці, мікрохвильовій печі, мультиварці або обсмажити на сковороді.

Для соусу з'єднаємо разом майонез і кетчуп.

Помідори та огірки миємо та нарізаємо тонкими скибочками.

Пекінську капусту насічемо тонкою соломкою.

Куряче м'ясо подрібнюємо на маленькі шматочки – чим дрібніше, тим смачніше.

Ми приготуємо 4 шаурми, тому всі інгредієнти розділимо умовно на 4 частини.

На третину лаваша уздовж довгої сторони викладаємо 2-3 ст. ложки соусу, відступаючи від краю близько 3 см і з боків приблизно по 7 см та розмазуємо.

Зверху на соус викладаємо капусту, помідори та огірки.

На огірки розподіляємо курку та зверху моркву по-корейськи.

Лаваш з начинкою закриваємо з боків та згортаємо у вигляді рулету.

Так само формуємо з інших лавашів та начинки рулети.

На сухій та добре прогрітій сковорідці-гриль обсмажуємо шаурму з обох сторін приблизно по 3-4 хвилини. Вогонь повинен бути середнім, щоб лаваш не підгорів.

Подаємо шаурму з куркою до столу, поки вона ще тепла. Впевнені – від охочих спробувати вашу домашню шаурму не буде відбою!

Смачного!

Читайте також

1