Samsung презентувала Bluetooth-дармовис для пошуку загублених речей

За допомогою таких дармовисів можна також відстежувати місцеперебування домашніх улюбленців
15 Січня, 00:00 226

Samsung представила Bluetooth-локатори Galaxy SmartTag, які дозволяють легко відстежувати місце розташування загублених речей і тварин.

Про це повідомив  журнал tjournal.ru.

Презентований пристрій можна покласти в гаманець або сумку, прикріпити до велосипеда або на ошийник домашнього улюбленця, щоби легко знайти його по геолокації, якщо чотирилапий загубився.

SmartTag працює через сервіс Samsung SmartThings Find, який дозволяє відстежувати в тому числі і пристрої Galaxy у смартфонів, планшетів і навушників, навіть якщо вони відключені від мережі.

SmartTag здатний працювати автономно навіть без смартфона поруч - він відправляє сигнали по протоколу Bluetooth Low Energy пристроїв Galaxy, які є поруч. Наприклад, якщо повз загубленої тварини пройде людина зі смартфоном Samsung, сигнал про місцеперебування відправлять власнику кота чи собаки.

За допомогою дармовиса також можна знаходити смартфон Galaxy S21 всередині будинку. Для цього досить двічі натиснути на кнопку на пристрої - воно відправить на телефон звуковий сигнал, а одноразове натискання можна налаштувати під себе, наприклад, налаштувавши включення світла або телевізора при вході додому.

SmartTag буде працювати на всіх смартфонах і планшетах Galaxy під управлінням Android 8 або новіше, а також Galaxy Watch під керуванням Tizen 5.5 або новіше.

Підтримку дармовисів в додатку SmartThings додадуть в період з 19 по 21 січня, вартість у США складе 29 доларів, ціни й дата старту продажів SmartTag в Україні поки невідомі.

Читайте також

Нагадаємо, днями компанія Samsung презентувала розробку робота Bot Handy, який збирає розкиданий по кімнаті одяг, завантажує посудомийну машину, накриває на стіл, наливає і приносить келихи з напоями.