Американські вчені розробили водяного робота розміром з монету - фото

На 90% робот складається із води
Американські вчені розробили водяного робота розміром з монету - фото
Водяний робот (фото: Northwestern University)
12 Грудня 2020, 05:03
читать на русском

У США вчені створили робота на водній основі, який може виконувати різні функції, зокрема переміщувати речі, каталізувати хімічні реакції та навіть танцювати.

Про це повідомили в університеті.

Дослідники Північно-Західного університету в Іллінойсі розробили робота, який схожий на маленьку тваринку. Робот зовні м’який, оскільки на 90% складається з води, а всередині має нікелеву основу, яка може змінювати форму у відповідь на вплив зовнішніх магнітних полів.

За розміром роботи досить маленькі - приблизно розміром з монету. Вони можуть виконувати низку завдань, зокрема ходити зі швидкістю середньостатистичної людини, а також збирати та переносити речі.

Читайте також

Як зазначає Techcrunch, дослідники планують виготовити ще менші версії цього робота — достатньо невеликі, щоб діяти на мікроскопічному рівні, можливо, для програм доставлення ліків безпосередньо в організмі пацієнта.

Також роботів можна запрограмувати на роботу за схемою "рій", що дозволило б їм об’єднуватися для вирішення масштабніших завдань, наприклад, накладання шва у випадку травми.

Нагадаємо, що японська компанія Panasonic у лютому розпочне поблизу Токіо тестування доставлення продуктів із магазинів автономними роботами на тлі пандемії коронавірусу.

1