У Японії продукти із магазинів доставлятиме автономний робот

Робот може їхати з максимальною швидкістю 4 км/год
У Японії продукти із магазинів доставлятиме автономний робот
Японський автономний робот (фото: Kyodo news)
8 Грудня 2020, 05:11
читать на русском

Японська компанія Panasonic у лютому розпочне поблизу Токіо тестування доставлення продуктів із магазинів автономними роботами на тлі пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє Kyodo News.

Компанія Panasonic заявила 7 грудня, що в лютому розпочне випробування доставлення додому самокерованим роботом в житловому районі поблизу Токіо, оскільки пандемія коронавірусу збільшила попит на послуги зі зменшеним або відсутністю контакту від людини до людини.

Panasonic планує перевірити можливість служби доставлення за допомогою автономного робота, який може їхати з максимальною швидкістю 4 кілометри на годину, завантажуючи товари для доставлення. Невеликий робот, розроблений фірмою, що базується в Осаці, буде використовуватися в районі, призначеному для демонстрації передових технологій у рамках спільного проєкту з місцевою владою та іншими фірмами.

Зазначається, що роботи, що керують собою, привернули нову увагу серед глобальної пандемії коронавірусу, яка підняла потребу у деяких людей уникати контактів між людьми та залишатися вдома. Спалах вірусу змусив більше людей робити покупки в Інтернеті та доставляти їжу та інші предмети додому.

Читайте також

Компанія Panasonic вже розпочала перший етап випробувань, який планується тривати до кінця грудня, вивівши самокерованого робота на дорогу загального користування у визначеному районі міста Фудзісава, префектура Канагава.

На другому етапі робот доставлятиме жителям району харчові продукти та предмети повсякденного вжитку, придбані в магазинах, у період з лютого по березень.

Робот може бути як автономна одиниця, або ж ним можна керувати дистанційно.

Тестування автономних транспортних засобів на дорозі загального користування, включаючи таких роботів-доставників, вимагає дозволу місцевої поліції.

Нагадаємо, що голландські студенти створили повністю дійовий електричний автомобіль, який повністю виготовлений із відходів, зокрема з пластмаси, виловленої з моря, перероблених ПЕТ-пляшок та побутового сміття.

1