СБУ та ДБР проводять спільні обшуки по всій вертикалі митниці (фото)

Шукають докази тіньових схем та контрабанди
Головне
СБУ та ДБР проводять спільні обшуки по всій вертикалі митниці (фото)
10 Лютого 2023, 11:11
читать на русском

СБУ та ДБР у взаємодії з Офісом Генерального прокурора проводять сьогодні масштабну спецоперацію. Наразі розпочалися обшуки у Центральному апараті Державної митної служби та Волинській, Львівській, Житомирській, Тернопільській, Чернівецькій, Одеській, Київській, Рівненській і Закарпатській регіональних митницях України.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Також встановлено близько 50 суб’єктів господарської діяльності, які допомагали митникам реалізовувати тіньові схеми. Наразі їхня діяльність заблокована. Співробітники правоохоронних органів працюють на окремих ділянках державного кордону України та у пунктах пропуску з метою припинення незаконної діяльності та ліквідації контрабандних схем.

Після завершення першочергових слідчих дій буде надана більш детальна інформація щодо вчинення корупційних правопорушень працівниками Держмитслужби та діяльності її територіальних органів.

Нагадаємо, уряд визнав такими, що втратили чинність, розпорядження про тимчасове покладення виконання обов’язків голови ДМС на В'ячеслава Демченка. Його звільнили після низки обшуків.

До того, Кабмін звільнив Олександра Щуцького з посади першого заступника голови митниці.

Окрім цього, уряд порушив дисциплінарне провадження стосовно заступника голови ДМС Руслана Черкаського. Пізніше його також звільнили з посади.

Обов`язки керівника митниці тимчасово виконує Сергій Звягінцев.

Читайте також

1