СБУ затримала банду, яку фінансували народні депутати

Злочинців задіювали для участі у рейдерських захопленнях та протестних акціях
Головне
СБУ затримала банду, яку фінансували народні депутати
Фото: СБУ
23 Жовтня 2020, 18:29
читать на русском

На Київщині співробітники Служби безпеки України затримали учасників однієї з громадських організацій, яку фінансували народні депутати для участі у рейдерських захопленнях, мітингах та протестних акціях.

Як повідомляє пресслужба СБУ, встановлено, що об’єднання підконтрольне народному депутату та співголові однієї з діючих політичних партій.

Під виглядом спортивного об’єднання членів ГО на замовлення керівництва партії залучали до силових заходів під час рейдерських захоплень, вони брали участь у мітингах і протестних акціях. Крім того, за інформацією правоохоронців, контроль за діяльністю і фінансування здійснював інший народний депутат від цієї партії, який володіє місцевою охоронною компанією, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Оперативники спецслужби встановили, що учасники об’єднання також контролювали збут наркотиків у регіоні, зберігали вибухівку, зброю та боєприпаси. У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБ України задокументували збут учасниками ГО двох партій амфетаміну.

СБУ

Фото: СБУ

Під час обшуків, проведених за адресами проживання основних фігурантів, правоохоронці вилучили ручний гранатомет, гранату РГО із запалом до неї, 7 саморобних вибухових пристроїв, пістолет "Шмайсер" калібру 9 мм, пристрої для відстрілу гумових набоїв, 70 набоїв різного калібру, розфасовані наркотичні засоби, сім-картки кількох мобільних операторів, телефони, комп’ютерну техніку.

Читайте також

Двох активних учасників угруповання співробітники спецслужби затримали за місцями проживання, ще троє "активістів", які переховуються від органів досудового розслідування, перебувають у розшуку.

Тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у скоєнні злочинів.