Шкарлет: студентів не будуть примусово виселяти з гуртожитків на час карантину

У МОН нададуть рекомендації щодо від'їзду з гуртожитків додому
Важливо
Шкарлет: студентів не будуть примусово виселяти з гуртожитків на час карантину
Сергій Шкарлет (фото: УНІАН)
12 Жовтня 2020, 10:06
читать на русском

Т.в.о міністра освіти та науки Сергій Шкарлет у свому Telegram-каналі запевнив студентів, що їх не будуть примусово виселяти з гуртожитків на час карантину.

За його словами, будуть надані рекомендації щодо від'їзду з гуртожитків додому, а адміністрації закладів вищої освіти мають зберегти за студентом місце в гуртожитку та перерахувати плату.

Вельмишановні студенти. Запевняю, що ніхто не буде примусово виселяти вас із гуртожитків (і я обов'язково буду наголошувати щодо цієі позиції на засіданнях комісії ТЕБ та НС і Уряду). Хоча саме гуртожитки сьогодні є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу. Я розумію, що багато хто з вас вже працює і вам важливо зберегти своє місце роботи. Є серед вас і ті, чия домівка наразі на "червоній" карантинній території, а також є соціально-незахищені категорї студентів, - зазначив Шкарлет.

Читайте також

Він повідомив, що в офіційному документі МОН буде лише рекомендація щодо від'їзду з гуртожитків додому (окрім дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; студентів з тимчасово окупованих територій, "червоних" карантинних зон та інших) із зобов'язанням адміністрацій ЗВО щодо збереження місця проживання студента у гуртожитку та з обов'язковим перерахунком сплачених за гуртожиток коштів .

Шкарлет попросив у студентів "поставитися до рекомендацій не емоційно, а з урахуванням реалій сьогоднішньої небезпеки поширення пандемії".

Ці заходи є виключно превентивними, для зниження ризиків захворюваності, з урахуванням того факту, що у гуртожитках фізично неможливо дотримуватися вимог дистанціювання (спільні кімнати, місця загального користування: кухні, душові кімнати тощо), - наголосив міністр.

Нагадаємо, 12 жовтня тимчасовий виконувач обов'язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет рекомендував встановити канікули у школах з 15 до 30 жовтня.

В.о. міністра зазначив, що заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ та головного державного санітарного лікаря.

1