Штормовий вітер та опади: синоптики не радять виходити з дому

Погіршення погодних умов очікується в Україні
Штормовий вітер та опади: синоптики не радять виходити з дому
Вітер, погодні умови Фото: УНІАН
12 Березня 2021, 12:26
читать на русском

Сьогодні, 12-го березня, атмосферний фронт принесе у більшість наших областей сніг, мокрий сніг, хуртовини, налипання мокрого снігу, на Заході - переважно дощ та мокрий сніг.

Про це повідомила синоптиця Наталка Діденко у своєму Телеграм-каналі.

За її словами, до Харківщини та Дніпропетровщини волога повітряна маса дійде хіба аж пізно ввечері чи вже 13-го березня.

Читайте також

Крим, Запоріжжя, Донеччина, Луганщина - втримаються від опадів.

Вітер в Україні очікується південного, південно-західного напрямків, сильний, до штормових поривів.

Температура повітря протягом п'ятниці коливатиметься поблизу нуля, на Сході до -3 градусів, у західній частині поступово теплішатиме, до +4+7 градусів.

Мер Києва Віталій Кличко у своєму Телеграм-каналі написав, що у Києві 12-го березня очікується зміна погоди. Посилиться вітер до сильного, вдень столицю накриє атмосферний фронт зі снігом та мокрим снігом.

Я звертаюся до керівників підприємств і організацій. За можливості, зробіть для співробітників сьогодні короткий робочий день. – Щоб на дорогах не було великих заторів. І щоб розвести в часі навантаження на громадський транспорт столиці, в роботі якого можуть бути перебої через негоду. А тих киян, яким немає гострої потреби їхати в місто, прошу залишитися вдома, - написав Кличко.

Нагадаємо, синоптики та рятувальники попереджають українців про можливий підйом води на річках та сходження лавин у горах через різку відлигу і дощ у найближчі три дні.

1