Швейцарія ввела санкції щодо 40 білоруських чиновників

Санкції Швейцарії стосуються блокування рахунків та заборону в’їзду в країну
Швейцарія ввела санкції щодо 40 білоруських чиновників
Протести у Білорусі

Швейцарія включила у санкційний список 40 білоруських чиновників.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO).

Федеральний департамент економіки змінив перелік осіб, доданих до постанови про заходи проти Білорусі. До списку додано 40 осіб. Заходи набувають чинності о 18:00 13 жовтня 2020 року, - йдеться у повідомленні.

Санкції Швейцарії стосуються блокування рахунків та заборону в’їзду в країну.

Як повідомило білоруське видання “Наша ніва”, у “чорний список” потрапили міністр внутрішніх справ Білорусі Юрій Караєв, його заступники та інші правоохоронці, екс-глава КДБ Валерій Вакульчик та його заступники, ексгенпрокурор Олександр Канюк, голова ЦВК Лідія Ярмошина та інші представники ЦВК.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна приєднається до санкцій Європейського Союзу проти білоруських чиновників, причетних до фальсифікації результатів президентських виборів.

Нагадаємо, що у понеділок, 12 жовтня, глави МЗС 27 країн Європейського Союзу домовилися про введення санкцій проти Олександра Лукашенка через репресії щодо громадян Білорусі.

Керівники МЗС країн ЄС наголошують, що президентські вибори у Білорусі не були вільними і справедливими, тому Лукашенко не має демократичної легітимності.

1