Силовики провели обшуки у приміщеннях Інституту рибного господарства НАН України

Керівника установи підозрюють у хабарництві
Силовики провели обшуки у приміщеннях Інституту рибного господарства НАН України
Обшуки у директора інституту НАН Фото: поліція
8 Червня 2021, 09:37
читать на русском

Директор Інституту рибного господарства НАН України вимагав хабаря від підприємця.

Як повідомляє прокуратура м. Києва, 7 червня оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві Нацполіції та слідчі Печерського управління поліції затримали фігуранта "на гарячому".

Затримано директора Інституту рибного господарства НАН України за підозрою у отриманні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК Украіни). Згідно з матеріалами слідства, керівник Інституту вимагав від суб’єкта підприємницької діяльності неправомірну вигоду за укладення договору оренди майна державної установи. Окрім офіційних платежів підприємець мав сплачувати посадовцю 20 тис. гривень щомісяця, - розповіли у прокуратурі.

Зазначається, що керівника установи затримали у порядку ст. 208 КПК України після перерахування першого траншу у сумі 20 тис. гривень на зазначений ним банківський рахунок.

Наразі затриманому готується повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу. У приміщеннях Інституту рибного господарства НАН України проведено обшуки.

Досудове слідство триває.

Нагадаємо, що 21 травня Святошинська окружна прокуратура міста Києва спільно з ДФС м. Києві провела обшуки у службових приміщеннях комунального підприємства "Київтеплоенерго" та в офісних приміщеннях підрядних підприємств через розкрадання бюджетних коштів.

Читайте також

1