Силовики провели обшуки у скандального ексзаступника голови Вищого господарського суду Ємельянова

Обшуки проводять працівники ДБР
Силовики провели обшуки у скандального ексзаступника голови Вищого господарського суду Ємельянова
25 Вересня 2023, 19:41
читать на русском

До колишнього заступника голови Вищого господарського суду України Артура Ємельянова 25 вересня прийшли працівники Державного бюро розслідувань і провели обшуки.

Про це повідомляє "Українська правда" із посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

Загалом у межах розслідування щодо можливого пособництва державі-агресору колишнього судді, який нині працює адвокатом, наразі тривають понад 10 обшуків.

У жовтні 2018 року Служба безпеки заявляла, що викрила суддю на фінансуванні терористичних організацій в ОРДЛО.

У той же період народний депутат Сергій Лещенко повідомив, що прокуратура Австрії підозрює Ємельянова і його дружину Світлану у вчиненні низки кримінальних злочинів.

У березні 2021 року Вища рада правосуддя звільнила Ємельянова з посади судді Вищого господарського суду за вчинення "істотного дисциплінарного проступку".

Крім того, певний час Ємельянов разом із дружиною фігурував у справі про "легалізацію доходів, здобутих злочинним шляхом".

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відправила суддю Полтавського апеляційного суду Василя Маліченка у відставку, яка передбачає пожиттєве утримування на суму близько 100 тисяч гривень щомісячно. Цей суддя жив у нарадчій кімнаті свого суду, побив колегу та приймав сумнівні рішення, на які скаржилися інші колеги.

1