Силовики затримали усіх диверсантів "групи Бергмана", які підривали мости на Донбасі

За злочини засудять вісьмох бойовиків
9 Листопада, 14:54 1918

Служба безпеки України затримала всіх учасників диверсійної групи "Бергмана", причетної до підриву мостів на Донбасі.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

У повідомленні йдеться про те, що СБУ встановила всіх учасників терористичного угрупування.

Ми мали вичерпну інформацію та детально спланували операцію, щоб жоден з них не уникнув покарання, - наголосили в СБУ.

Протягом 2019-2020 років затримали вісьмох учасників "групи Бергмана". Останнім затримали диверсанта, якій шість років переховувався в Росії, та був викритий після в’їзду в Україну.

Самого Бергмана затримали у вересні 2019 року поблизу Лисичанська. Протягом п`яти років він переховувався у лісах та покинутих дачах. Диверсант визнав свою провину і надав детальну інформацію про розташування схронів зі зброєю і вибухівкою та відомості про інших учасників групи.

Зі схронів правоохоронці вилучили понад п`ять кілограмів тротилу, саморобний вибуховий пристрій, артилерійський снаряд, автомат АК-74, десять гранат, пістолет, майже 250 набоїв різного калібру і три універсальні запали до гранат.

Триває досудове слідство.

Читайте також

Нагадаємо, влітку 2014 року ватажки так званої "Армії Південного Сходу" створили низку диверсійних груп. За завданням кураторів групи мали викрасти з промислових підприємств Луганщини зброю і вибухівку та організувати схрони у тилу українських військових. Найактивнішою була терористична група, на чолі з Валерієм Бергманом під позивним "Німець". За три місяці у 2014 році група "Німця" підірвала п`ять мостів на Донбасі та замінувала ще чотири.

Як відомо, нині Російська Федерація продовжує постачати на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях озброєння, військову техніку, боєприпаси, пальне та інше військове майно через неконтрольовані Україною ділянки кордону.