Силовики затримали усіх диверсантів "групи Бергмана", які підривали мости на Донбасі

За злочини засудять вісьмох бойовиків
Силовики затримали усіх диверсантів "групи Бергмана", які підривали мости на Донбасі
Один зі схронів “Бергмана” (Фото: СБУ)
9 Листопада 2020, 14:54
читать на русском

Служба безпеки України затримала всіх учасників диверсійної групи "Бергмана", причетної до підриву мостів на Донбасі.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

У повідомленні йдеться про те, що СБУ встановила всіх учасників терористичного угрупування.

Ми мали вичерпну інформацію та детально спланували операцію, щоб жоден з них не уникнув покарання, - наголосили в СБУ.

Протягом 2019-2020 років затримали вісьмох учасників "групи Бергмана". Останнім затримали диверсанта, якій шість років переховувався в Росії, та був викритий після в’їзду в Україну.

Самого Бергмана затримали у вересні 2019 року поблизу Лисичанська. Протягом п`яти років він переховувався у лісах та покинутих дачах. Диверсант визнав свою провину і надав детальну інформацію про розташування схронів зі зброєю і вибухівкою та відомості про інших учасників групи.

Зі схронів правоохоронці вилучили понад п`ять кілограмів тротилу, саморобний вибуховий пристрій, артилерійський снаряд, автомат АК-74, десять гранат, пістолет, майже 250 набоїв різного калібру і три універсальні запали до гранат.

Триває досудове слідство.

Читайте також

Нагадаємо, влітку 2014 року ватажки так званої "Армії Південного Сходу" створили низку диверсійних груп. За завданням кураторів групи мали викрасти з промислових підприємств Луганщини зброю і вибухівку та організувати схрони у тилу українських військових. Найактивнішою була терористична група, на чолі з Валерієм Бергманом під позивним "Німець". За три місяці у 2014 році група "Німця" підірвала п`ять мостів на Донбасі та замінувала ще чотири.

Як відомо, нині Російська Федерація продовжує постачати на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях озброєння, військову техніку, боєприпаси, пальне та інше військове майно через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

1