Сімейного лікаря можна знайти через інтернет - НСЗУ

Декларацію з сімейним лікарем також можна укласти онлайн
Сімейного лікаря можна знайти через інтернет - НСЗУ
Лікар Фото: Andrea Piacquadio з Pexels
20 Листопада 2023, 21:55
читать на русском

Українці навіть в умовах війни можуть укласти декларацію з сімейним лікарем. Знайти необхідних фахівців можна онлайн.

Про це повідомляє Національна служба здоров'я України у Telegram.

Щоб знайти сімейного лікаря, можна скористатися дашбордом "Електронна карта місць надання первинної медичної допомоги" на сайті НСЗУ. Там знаходиться перелік медичних закладів, які укладають декларації з пацієнтами, а також список лікарів і кількість укладених декларацій.

Як користуватися дашбордом:

  • щоб знайти медзаклад, у полі фільтрів оберіть область, населений пункт і форму власності закладу. В результаті побачите адреси й телефони закладів;
  • у полі фільтрів оберіть спеціалізацію лікаря (сімейний, педіатр, терапевт) або впишіть прізвище та ім’я фахівця, якого шукаєте. Відобразяться лікарі, кількість укладених декларацій та їх ліміт;
  • якщо лікар не набрав ліміт, то не має права відмовити в укладенні декларації. Якщо ліміт досягнутий, то він самостійно вирішує, чи брати більше пацієнтів.

При зміні сімейного лікаря не потрібно розривати декларацію з попереднім. Вона анулюється автоматично.

Нагадаємо, сімейні лікарі, терапевти, педіатри не зобов’язані надати свій особистий номер мобільного на вимогу пацієнтів із декларацією. Який номер телефону давати пацієнту - власний чи контакт-центру або рецепції (реєстратури) закладу, лікар вирішує самостійно. Це його або її право.

Читайте також