Ситуація з відключеннями світла наступного тижня значно погіршиться - Укренерго

Графіки відключень електроенергії стануть набагато жорсткішими
Головне
Ситуація з відключеннями світла наступного тижня значно погіршиться - Укренерго
Електроенергія, лампа
15 Червня 2024, 10:40
читать на русском

Очікується, що ситуація з енергетичною системою в Україні буде більш складною наступного тижня. Такий прогноз пояснюється двома факторами.

Про це повідомив голова правління Національної енергетичної компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв'ю "Українській правді".

Це призведе до того, зазначає Кудрицький, що в цей період ситуація в українській енергосистемі "буде відчутно складнішою", ніж було цього тижня.

"Ми будемо мати справу відзавтра вже зі зниженою потужністю на атомних електростанціях, як очікується. І в середині двадцятих чисел червня - ще будемо мати додатковий крок зниження потужності на АЕС", - розповів він.

Кудрицький уточнив, що це пов'язано "саме з ремонтною кампанією".

Нагадаємо,  директор компанії Yasno висловлював думку, що цієї зими українцям можуть давати світло на 5-6 годин на день. Але зазначив, що ситуація все ж може бути кращою.

Раніше директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що найближчі кілька років ситуація зі світлом може стати значно гіршою. За його словами, взимку від 8 до 10 годин на добу може не бути світла в оселях українців аж до 2027 року.

Читайте також

1