Скільки буде коштувати Президентський університет: відповідь МОН

До цього проєкту готові долучитись бізнес та IT-компанії
28 Листопада, 14:48 449

На Президентський університет майбутнього загалом передбачено 7,5 млрд гривень. На будівництво кампусу мають витратити 4,6 млрд гривень, на обладнання - 2,6 млрд гривень.

Про це повідомив заступник міністра освіти та науки Ігор Гарбарук, пише Укрінформ.

За його словами, у першому читанні державного бюджету на 2022 рік було передбачено 100 млн грн на реалізацію цього проєкту. Але планують витратити 7,5 млрд гривень.

Ми маємо велику надію, що Мінфін, наші депутати в другому читанні збільшать цю суму. Вона потрібна, щоб розпочати підготовчі роботи на цьому майданчику. Всі інші кошти будуть залучені, - сказав Гарбарук.

Крім того, до цього проєкту готові долучитись бізнес та IT-компанії. Але представник МОН не уточнив, хто саме. Підготовчі роботи на майданчику мають розпочатися в грудні 2021 року.

Заступник міністра розповів, що навчання буде безплатним, але не виключена контрактна форма. При цьому для студентів соціальна складова буде безкоштовною. Держава візьме на себе повністю забезпечення проживанням, харчування та медичне.

Нагадаємо, 31 травня під час форуму "Україна 30. Освіта" президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) підписав указ про створення президентського університету. Будівництво президентського університету на території державного "Експоцентру України" (ВДНГ, Київ) за три роки коштуватиме 7,2 млрд грн.

Читайте також наш матеріал: Українські виші пасуть задніх у світових рейтингах: чому вітчизняна освіта є неякісною

Читайте також