Кабмін затвердив план заходів для запуску Президентського університету

У 2022 році будуть залучати на посади фахівців
Кабмін затвердив план заходів для запуску Президентського університету
Макет президентського університету (Фото: МОН України)
22 Серпня 2021, 07:22
читать на русском

Кабінет міністрів затвердив план заходів, необхідних для створення Президентського університету.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

Згідно з планом заходів виконання будівельних робіт першої черги будівництва, отримання акта готовності об’єкта до експлуатації, введення в експлуатацію навчально-лабораторного корпусу й апарт-готелю для студентів та викладачів заплановано до 1 жовтня 2023 року.

Формування адміністрації Президентського університету та підготовка статутних документів відбуватиметься протягом 2022 року, - йдеться у повідомленні.

До січня 2022 року заплановано сформувати перелік освітньо-наукових напрямів функціонування Президентського університету й робочих груп за напрямами підготовки, а також підготувати перелік навчально-наукових лабораторій, планів їх оснащення та складання кошторисів.

Розроблення умов залучення фахівців на посади наукових і науково-педагогічних працівників Президентського університету та правил проведення конкурсу відбуватиметься до грудня 2022 року.

Проведення конкурсу на посади наукових і науково-педагогічних працівників Президентського університету заплановано здійснити до травня 2023 року,  - зазначили у пресслужбі.

У 2024-2025 роках триватиме будівництво й введення в експлуатацію другої та третьої черг об’єктів  навчально-лабораторного корпусу, апарт-готелю для студентів і викладачів.

Нагадаємо, що 31 травня під час форуму "Україна 30. Освіта" президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) підписав указ про створення президентського університету. Будівництво президентського університету на території державного "Експоцентру України" (ВДНГ, Київ) за три роки коштуватиме 7,2 млрд грн.

В кінці червня 2021 року Кабінет міністрів України схвалив концепцію реалізації проєкту "Президентський університет", який запропонував Володимир Зеленський.

Читайте також наш матеріал: ЗЕуніверситет майбутнього: скільки заплатимо та чи збудують

1