Словаччина виділить Україні 600 тисяч євро на закупівлю вакцини

Країна передасть лікарні "Охматдит" 195 тисяч євро
Важливо
Словаччина виділить Україні 600 тисяч євро на закупівлю вакцини
Коронавірус, вакцина (фото: Pexels)
28 Травня 2021, 15:53
читать на русском

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся зі словацьким колегою Едуардом Хегером. Вони обговорили пандемію, де Словаччина пообіцяла надати 600 тисяч євро нашій державі на закупівлю вакцини.

Хегер підкреслив, що Словаччина також передасть дитячій лікарні "Охматдит" сертифікат щодо надання захисних засобів у розмірі 195 тисяч євро.

Шмигаль розказав, що Україна працює над створенням цифрового національного COVID-сертифіката.

Важливим є забезпечення його сумісності з відповідним сертифікатом в ЄС та ВООЗ. Необхідною є також наша взаємодія з ЄС щодо створення правової бази впровадження та взаємного визнання цих сертифікатів. Сподіваємося, Словаччина також сприятиме взаємному визнанню цифрових сертифікатів та створенню механізму спрощеного перетину кордонів з країнами ЄС в умовах пандемії, - сказав міністр.

Нагадаємо, Європейський Союз офіційно відкрив кордони для туристів з третіх країн, які повністю вакцинувались проти коронавірусу. Рада ЄС тим часом схвалила рекомендації Єврокомісії дозволити в'їзд до країн ЄС іноземцям, які вакцинувалися від COVID-19. З 1 липня Євросоюз вводить сертифікати вакцинації від коронавірусу.

Раніше заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер розповів, навіщо Україні паспорти вакцинації - читайте за посиланням.

Читайте також