Сніг та морози: синоптики про погоду 13 грудня

У більшості областей на дорогах утвориться ожеледиця
Сніг та морози: синоптики про погоду 13 грудня
Погода, заморозок Фото: ekaterinaa_leto
13 Грудня 2021, 07:09
читать на русском

Синоптики попередили українців про погіршення погодних умов.

За даними Українського гідрометеорологічного центру,  у західних областях очікується сніг, в окремих районах налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах - ожеледиця.

Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вдень близько нуля градусів, в Карпатах протягом доби 3-8 градусів морозу.

У північних, більшості центральних та південних областях очікується дощ з мокрим снігом, у східних областях - без опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, у південно-східній частині місцями пориви 15-20 м/с.

Температура повітря протягом доби 0-5 градусів тепла, у східних областях та у південній частині від 5 до 10 тепла.

У Києві та області очікуються дощі з мокрим снігом. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вдень 2-4 градуси тепла.

За даними синоптиків похолодання очікується в Україні з 16 грудня. Тоді ж у більшості областей (крім Сходу на Півдня) випаде сніг. Проте вдень температура повітря становитиме майже в усіх областях плюс два градуси. А з 17 грудня стовпчики термометрів знизяться до мінус одного-плюс одного градуса.

Нагадаємо, за прогнозами після Різдва Христового, 7 січня, до України прийде справжня зима: з морозами та сильним снігом. Температура повітря опуститься до 15 градусів морозу.

Читайте також