Сніголавинна небезпека та потепління: синоптики про погоду на 6 лютого

Туристів просять утриматись від походів на високогір'я
Сніголавинна небезпека та потепління: синоптики про погоду на 6 лютого
Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост
6 Лютого 2022, 13:13
читать на русском

В Україні на 6 та 7 лютого оголошено про сніголавинну небезпеку у Карпатах.

За даними синоптиків, значна сніголавинна небезпека третього рівня утримається на високогір’ї Закарпатської області, у горах Івано-Франківської та Львівської областей.

Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Наполегливо радимо утриматись від походів на високогір'я, - йдеться у повідомленні.

Український гідрометеорологічний центр повідомляє, що сьогодні вдень у східних та західних областях можливий невеликий мокрий сніг, на решті території без опадів. На дорогах північної половини місцями ожеледиця. Вдень у західній частині можливі пориви вітру до 20 м/с.

Температура повітря вдень до п'яти градусів тепла, на півдні Одеської області - до 9 тепла. На високогір'ї Карпат 2-7 градусів морозу.

Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост зазначає, що станом на 9 годину ранку на горі Піп Іван Чорногірський було хмарно, обмежена видимість (до 40 м), вітер південно-західний 12-14 м/с, пориви до 17 м/с, температура повітря становила мінус 13 градусів.

Нагадаємо, у другій половині лютого очікується різке похолодання, проте з 25 числа погода зміниться - почнеться потепління.

Читайте також

1