Сьогодні земляни спостерігатимуть повне сонячне затемнення: коли і де подивитися

В українському небі затемнення видно не буде
Сьогодні земляни спостерігатимуть повне сонячне затемнення: коли і де подивитися
Затемнення сонця (Фото: pexels)
8 Квітня 2024, 09:31
читать на русском

Велике сонячне затемнення можна буде спостерігати у понеділок, 8 квітня 2024 року. Воно розпочнеться о 18:42 за київським часом і закінчиться о 23:52. Пік затемнення розпочнеться о 20:18.

У цей час Місяць виявиться найближчим до нашої планети, а тому матиме величезний вигляд і затьмарить собою Сонце. Повне сонячне затемнення буде видно протягом 4 хвилин.

За словами астрологів, хоча сонячне затемнення 8 квітня буде видно тільки в деяких частинах Землі, зокрема у Мексиці, Канаді, над Північною Америкою, північною частиною Південної Америки і невеликою частиною Європи (Ісландією, Ірландією, західною Португалією і Британією), його вплив буде відчутним для всіх жителів планети.

Сонячне затемнення 8 квітня 2024 року закриє весняний сезон затемнень 2024 року у знаку Овна.

В Україні це затемнення не буде видно, але всі охочі зможуть за ним спостерігати у режимі реального часу завдяки трансляції на YouTube-каналі NASA.

Повне сонячне затемнення стане видовищним астрономічним явищем, коли Місяць повністю закриє Сонце від погляду з Землі, викликавши повну темряву вдень у тих місцях, де буде спостерігатися повна фаза затемнення. Це явище дозволяє спостерігачам побачити корону Сонця – зовнішню атмосферу, яка зазвичай невидима через яскраве світло Сонця.

Астрологи вважають, що дати чи точки затемнення — це можливості перезавантаження за певними сферами життя. Це місце в гороскопі, де людина може віддати, завершити, позбутися або змінити нинішній стан речей на краще. Наприклад, якщо транзитне затемнення відбувається поблизу натальної планети, то через цю планету в періоди затемнень найпростіше робити скидання. У сонячне затемнення можна скинути страхи, у місячне — уникнути емоцій і почати думати, чинити усвідомлено.

У наступні 10 років повні сонячні затемнення варто очікувати в такі дати:

  • 12 серпня 2026;
  • 2 серпня 2027;
  • 22 липня 2028;
  • 25 листопада 2030;
  • 30 березня 2033;
  • 20 березня 2034.
1