Соромно за путінську війну: росіяни, що мешкають в Україні, спалюють паспорти рф

Російські громадяни засуджують дії російського керівництва
Соромно за путінську війну: росіяни, що мешкають в Україні, спалюють паспорти рф
Російський паспорт Фото: https://t.me/dom_channel/6673
10 Червня 2022, 11:56

Декілька сотень росіян, що мешкають в Україні, на знак протесту проти путінської агресії спалили свої паспорти рф.

Як повідомило Державне бюро розслідувань, переважна більшість росіян, які перебувають на території України, "засуджують агресію та відмежовуються від злочинних дій своїх земляків".

З кожним днем з’являється все більше і більше охочий вийти з російського громадянства та отримати український паспорт. Чоловіки та жінки, люди різних професій та різного віку сходяться на думці, що бути росіянином після широкомасштабного вторгнення росії до України - соромно, - кажуть у ДБР.

Кілька історій про спалювання паспортів:

Мешканець Рівненської області публічно спалив свій паспорт громадянина рф та закликав інших земляків вчинити так само.  50-річний громадянин рф народився в Україні, але ще до школи переїхав із батьками на Камчатку. Там прожив більшу частину свого життя. Служив в армії у Амурській області та здобув спеціальність рядового радіотелефоніста. У 2019 році повернувся до рідного краю доглядати за старим батьком.

Тут я не спостерігаю ні нацизму, ні фашизму... Я засуджую злочинні накази президента путіна, засуджую тих, хто їх виконує. Не хочу бути громадянином рф. Готовий позбутися громадянства – чим швидше, тим краще.

У чоловіка на росії залишився 18-річний син. Уся родина переймається, що його призвуть до війська, адже тоді, фактично, він мав би піти воювати проти свого батька та діда. Чоловік каже, що нехай краще мій син сяде до в’язниці, аніж піде на війну.

Мешканець АР Крим закликає всіх українців, яких змусили отримати російський паспорт на окупованих територіях, позбутися його. Він закликав російських солдатів не виконувати злочинних наказів їхнього керівництва:

Я на власні очі бачив всі звірства, які чинить тут російська армія, знищуючи інфраструктуру мирних міст, знищуючи місцевих жителів, бомблячи лікарні. Я все це бачив на власні очі, бо у лютому 2022 року добровольцем пішов до військкомату, щоб боронити власну державу.

Чоловік вважає, що кожен українець, кого змусили отримати російський паспорт, має його спалити.

Нагадаємо, російські загарбники готуються видавати українцям паспорти громадян рф на тимчасово окупованих територіях.

1