Справа Микитася: повідомлено про підозру третьому фігуранту

НАБУ і САП повідомили про підозру третьому фігуранту справи про хабар екснардепа
Справа Микитася: повідомлено про підозру третьому фігуранту
15 Жовтня 2020, 14:40
читать на русском

НАБУ та САП повідомили про підозру третій особі у справі про надання колишнім нардепом хабаря за перемогу на тендері із будівництва ЦСВЯП. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Детективи Національного антикорупційного бюро за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили директору приватної компанії про підозру у співучасті в організації надання неправомірної вигоди колишньому посадовцю відокремленого підрозділу ДП "НАЕК "Енергоатом", - зазначається у повідомленні.

Таким чином, кількість задіяних у вчиненні злочину сягнула трьох осіб: у вересні про підозру повідомили народному депутату України VIII скликання та заступнику генерального директора відокремленого підрозділу НАЕК.

Читайте також

Слідство встановило, що у 2017 році посадовець відокремленого підрозділу ДП "НАЕК "Енергоатом", зловживаючи своїм службовим становищем, уклав із компанією, підконтрольною екснародному депутату, договір на 929 млн грн.

https://www.facebook.com/nabu.gov.ua/posts/2783897861855882

Згідно з ним ця компанія мала збудувати Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива реакторів АЕС України. Згодом витрати на будівництво сховища зросли до 1,36 млрд грн. Однак об’єкт й досі не введено в експлуатацію.

Натомість упродовж 2017-2019 років посадовець "Енергоатому" безоплатно одержав від іншої компанії, очолюваної директором ТОВ, і також підконтрольної екснародному депутату, три квартири в новобудовах Києва загальною вартістю майже 4,42 млн грн, що, за версією слідства, є неправомірною вигодою, - зазначають у НАБУ.

Нагадаємо, розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють із квітня 2020 року.

НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Максиму Микитасю у наданні хабаря. Екснардеп перебуває під вартою у межах іншої справи.

Також вручили підозру директору з нових ядерних установок відокремленого підрозділу "Атомпроектінжиніринг" НАЕК "Енергоатом" Ігорю Орлову. Пізніше він вийшов під заставу.

1