Справу Колі Харківського розгляне суддя, яка раніше дала йому умовний термін за стрільбу по людях

Підготовче засідання у справі про смертельну ДТП призначено на 19 січня
6 Січня, 14:26 306

Справу 16-річного мажора Миколи Харківського, який вчинив на "Інфініті" смертельну аварію на проспекті Гагаріна в Харкові, розглядатиме в суді та сама суддя, яка раніше дала йому умовний термін за стрілянину по людях.

Про це розповів депутат Харківської міськради Ігор Черняк на своїй сторінці у Facebook.

Справу за звинуваченням Миколи Харківського у Червонозаводському районному суді вестиме суддя Тетяна Янцовська... яка раніше засудила Миколу Харківського на випробувальний термін. Підготовче судове засідання призначено на 19 січня, - йдеться в повідомленні.

Згаданий інцидент трапився у 2019 році. Тоді ще 14-річний Харківський розстріляв із пневматичного пістолета сім'ю, за що отримав умовне покарання.

Нагадаємо, 26 жовтня 2021 року близько 20:40 в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської в м. Харкові відбулося зіткнення автомобілів Chevrolet Aveo та Infiniti під керуванням 16-річного водія Миколи Харківського, який рухався на червоний сигнал світлофора. Внаслідок аварії водій автомобіля Chevrolet Aveo загинув на місці. Після ДТП 16-річного водія та трьох пасажирів Infiniti - двох 19-річних юнаків та 16-річну дівчину доставлено до лікарні. Перебуваючи в медичному закладі, підліток зателефонував у поліцію та повідомив, що його автомобіль нібито викрали.

28 жовтня суд ухвалив рішення відправити Миколу Харківського у СІЗО без права внесення застави.

Читайте також