США вирішили продовжити перебування українців за гуманітарними паролями на два роки

Це рішення має особливу актуальність для тих громадян, які втратили свої домівки внаслідок російської військової агресії та вимушено виїхали з територій, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих Росією
США вирішили продовжити перебування українців за гуманітарними паролями на два роки
Прапори України та США Фото: president.gov.ua
28 Лютого 2024, 23:54
читать на русском

Міністерство національної безпеки США ухвалило рішення продовжити можливість перебування громадян України за гуманітарними паролями на 2 роки.

Про це йдеться у дописі посла України в США Оксани Маркарової.

Українські громадяни, строк перебування яких на території Сполучених Штатів за гуманітарними паролями закінчується у цьому році, зможуть отримати нові гуманітарні паролі строком до 2 років.

Право поновити свій статус гуманітарного пароля надали як українцям, які прибули до США за програмою Uniting for Ukraine (U4U), так і громадянам, які отримали гуманітарний пароль в пунктах пропуску через державний кордон США у період з 11 лютого до 25 квітня 2022 року, до запровадження цієї програми.

"Переконана, що це рішення має особливу актуальність для тих громадян, які втратили свої домівки внаслідок російської військової агресії та вимушено виїхали з територій, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих Росією", – зазначила Оксана Маркарова.

Поновити свої документи зможуть:

  • громадяни України або їх найближчі родичі, які прибули до США 11 лютого 2022 року або пізніше та фізично перебувають у країні;
  • ті, для кого зберігаються термінові гуманітарні причини для нового терміну перебування;
  • ті, хто пройшов перевірку біографії та біометрії.

Детальнішу інформацію для українців можна знайти на сайті.

Раніше Сполучені Штати продовжили на 18 місяців дію тимчасового захисту для українців. Продовження тимчасового захисту діятиме з 20 жовтня по 19 квітня 2025 року.

1