США зможе отримати вакцину проти коронавірусу до Різдва

На нараді обговорять, які групи будуть щепитися в першу чергу
США зможе отримати вакцину проти коронавірусу до Різдва
Вакцина від коронавірусу (фото: Pexels)
30 Листопада 2020, 17:25
читать на русском

Перші дві вакцини проти COVID-19 можуть стати доступними для громадян Сполучених Штатів Америки до Різдва. Мова йде про вакцини Pfizer і Moderna.

Про це заявив міністр охорони здоров'я США Алекс Азар, передає Reuters.

Повідомляється, що заява прозвучала після того, як компанія Moderna Inc. стала другим виробником, який може отримати дозвіл на випуск вакцини в США.

За словами Азара, сьогодні на нараді з губернаторами за участю віцепрезидента Майка Пенса обговорять ці вакцини і те, які групи будуть щепитися в першу чергу.

Відзначимо, по всій видимості, міністр мав на увазі католицьке Різдво, яке святкується 25 грудня.

Читайте також

Нагадаємо, що ефективність вакцини американської компанії Moderna скала 94,1% при первинному аналізі, а ефективність препарату при тяжких випадках захворювання досягла 100%.

У випробуваннях вакцини американської компанії Moderna брали участь більше ніж 30 тисяч добровольців. З них коронавірусом заразилися 196 людей - це 185 добровольців, які отримали плацебо, та 11 осіб, які отримали вакцину. Таким чином, ефективність препарату становила 94,1%.

Крім того, серед учасників дослідження важкою формою COVID-19 перехворіли 30 осіб. Всі вони були в групі, що отримала плацебо. Серед добровольців, які отримали вакцину, ніхто коронавірусом у важкій формі не захворів, що говорить про 100% ефективності вакцини при подібних випадках.

1