Стало відомо, коли Рада може розглянути закон Зеленского про зміну складу КСУ

Важливо
Закон має позначку про невідкладність
Важливо
30 Жовтня, 15:37 322

Вже наступного тижня комітет Верховної Ради з питань правової політики може розглянути законопроєкт щодо зміни складу Конституційного суду України, який ініціював президент Володимир Зеленський.

Про це повідомила заступниця голови комітету, голова підкомітету з питань політичної реформи та конституційного права, постійна представниця ВР у Конституційному суді Ольга Совгиря (фракція партії "Слуга народу") в коментарі виданню "Укрінформ".

Вона пояснила оперативність розгляду тим, що законопроєкт має позначку про невідкладність.

Оскільки законопроєкт внесено як невідкладний, я думаю, що наступного тижня буде збиратися комітет. Поки що конкретна дата проведення засідання обговорюється. Коли законопроєкт розглядатиметься на пленарному засіданні Верховної Ради, залежатиме від рішення комітету: спочатку комітет має рекомендувати вносити його в зал, – заявила Совгиря.

Читайте також

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Детальніше про ситуацію з рішенням КСУ читайте в матеріалі "Парламент UA": КСУ проти всіх: що тепер буде з е-декларуванням.