Стало відомо, коли Рада може розглянути закон Зеленского про зміну складу КСУ

Закон має позначку про невідкладність
Важливо
Стало відомо, коли Рада може розглянути закон Зеленского про зміну складу КСУ
Верховна Рада, сесійна зала (фото: Парламент UA)
30 Жовтня 2020, 15:37
читать на русском

Вже наступного тижня комітет Верховної Ради з питань правової політики може розглянути законопроєкт щодо зміни складу Конституційного суду України, який ініціював президент Володимир Зеленський.

Про це повідомила заступниця голови комітету, голова підкомітету з питань політичної реформи та конституційного права, постійна представниця ВР у Конституційному суді Ольга Совгиря (фракція партії "Слуга народу") в коментарі виданню "Укрінформ".

Вона пояснила оперативність розгляду тим, що законопроєкт має позначку про невідкладність.

Оскільки законопроєкт внесено як невідкладний, я думаю, що наступного тижня буде збиратися комітет. Поки що конкретна дата проведення засідання обговорюється. Коли законопроєкт розглядатиметься на пленарному засіданні Верховної Ради, залежатиме від рішення комітету: спочатку комітет має рекомендувати вносити його в зал, – заявила Совгиря.

Читайте також

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Детальніше про ситуацію з рішенням КСУ читайте в матеріалі "Парламент UA": КСУ проти всіх: що тепер буде з е-декларуванням.