Стало відомо, коли в Україні з'явиться нова марка з "Українською мрією"

"Укрпошта" випустить марку з ілюстрацією літака "Мрія", яку намалювала 11-річна дівчинка
27 Червня, 20:15

У вівторок, 28 червня, "Укрпошта" випустить патріотичну парку "Українська мрія".

Про це повідомили в "Укрпошті" в Telegram.

Нова марка з українською мрією вийде вже 28 червня. А до неї — конверт та листівка. Цей випуск дуже особливий для нас. Бо він уособлює українську незламність. Росіянам вдалося знищити найбільший літак у світі, наше творіння. Але їм не вдасться знищити нашу справжню мрію і прагнення до свободи. Це знає кожен дорослий і малий, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що "Укрпошта" випустить марку з ілюстрацією літака "Мрія", яку намалювала 11-річна Софія Кравчук, школярка з Волині, минулого року для конкурсу "Що для мене Україна?".

Сьогодні малюнок актуальний як ніколи. Хочемо, аби цей витвір філателії надихнув кожного українця мріяти сміливіше, - додали в повідомленні.

Раніше Укрпошта випустила марки із зображенням російського корабля якому український захисник показує правильний напрямок. Ідея створення цієї марки виникла після історії, коли військовослужбовець на острові Зміїному запропонував російському кораблю "піти нах..." у відповідь на заклик рашистів скласти зброю та здатися у полон. Ця марка стала мегапопулярною серед українців, які вишукувалися у довжелезні черги, аби придбати її.

Також марку назвали пророчою, оскільки на наступний день після її випуску саме той корабель рф "Москва", який зображено на марці, зазнав удару українською ракетою "Нептун" та пішов на дно.

Укрпошта згодом оголосила про створення нової марки. Українці методом голосування вирішили, що вона матиме назву "Доброго вечора, ми з України!". 

У Львівській області 17 червня погасили поштову марку під назвою "Zатонув чи Vтопився".