Доброго вечора, ми з України: українці обрали нову поштову марку

Дизайн нової патріотичної марки поки готується
Доброго вечора, ми з України: українці обрали нову поштову марку
Поштова марка фото: facebook.com/ukrposhta
21 Травня 2022, 16:14
читать на русском

Понад пів мільйона українців обрали нову патріотичну марку, яку випустить "Укрпошта" після легендарної марки "русскій воєнний корбаль іді...".

Як повідомили в "Укрпошті", впродовж тижня на сайті компанії та у застосунку "Дія" українці обирали, яку воєнну марку випустять наступною. Було запропоновано такі варіанти назв для марок:

  1. Героям слава.
  2. Путін, Москва палає, Гаага чекає.
  3. Песик Патрон з ДСНС.
  4. Ой у лузі червона калина.
  5. Доброго вечора, ми з України.

Усього проголосували 647 634 українців. З них понад 550 тисяч голосували через "Дію".

У підсумку, найбільше голосів отримав варіант "Доброго вечора, ми з України" (229 783 українці). Друге місце посів "Пес Патрон з ДСНС" (182 236 голосів). Варіант "путін, москва палає, Гаага чекає" очолив третю сходинку рейтингу (88 035 голосів).

Невдовзі "Укрпошта" має оголосити про другий етап вибору тепер вже дизайну нової марки.

Гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський зазначив, що результат опитування був "неочікуваним".

Про що свідчить вибір? Про те, що українці мають чудове почуття гумору і люблять свої символи більш ніж вони ненавидять ворогів. І це круто. Наші люди дуже розумні. Всі розуміють, що за будь-яких обставин, ми випустимо марку, присвячену нашим ЗСУ, тому голосували за ті теми, які б інакше не потрапили б на марку, а з піснею (Калуш) ми вже марку пообіцяли. Тож результати і логічні і позитивні, - зазначив він.

Смілянський каже, що дизайнери вже починають працювати над варіантами зображення на новій марці та розповів, що "Укрпошта" все ж випустить ще одну марку з песиком Патроном, який служить в ДСНС.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Патрон🇺🇦🧨 (@patron_dsns)

Враховуючи кількість голосів та шанувальників Патрона, все ж таки подумаємо коли і як випустити марку з ним, - додав він.

Раніше Укрпошта випустила марки із зображенням російського корабля якому український захисник показує правильний напрямок. Ідея створення цієї марки виникла після історії, коли військовослужбовець Роман Грибов на острові Зміїному запропонував російському кораблю "піти нах..." у відповідь на заклик рашистів скласти зброю та здатися у полон.

Ця марка стала мегапопулярною серед українців, які вишукувалися у довжелезні черги, аби придбати її.

Також марку назвали пророчою, оскільки на наступний день після її випуску саме той корабель рф "Москва", який зображено на марці, зазнав удару українською ракетою "Нептун" та пішов на дно.

Читайте також