В Україні запровадять електронну поштову марку

Планується також осучаснення поштових послуг
В Україні запровадять електронну поштову марку
Відділення “Укрпошти” (фото: УНІАН)
12 Листопада 2020, 04:04
читать на русском

Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді проєкти законів, які дозволять осучаснити надання поштових послуг, боротися з контрабандою та впровадити електронну поштову марку.

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Зазначається, що нардепи зареєстрували у Раді законопроєкти, спрямовані на підвищення ефективності роботи пошти.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій (досьє Владислава Криклія) заявив, що ці проєкти законів врегульовують низку питань щодо надання сучасних і доступних поштових послуг населенню.

Серед ключових перспектив, які відкривають законопроєкти − введення електронної марки, боротьба з контрабандою та низка нововведень, які дозволять суттєво осучаснити поштовий зв’язок в Україні та модернізувати поштову інфраструктуру, - зазначив Криклій.

Читайте також

Крім того, генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський наголосив, що прийняття нової редакції закону про поштовий зв'язок дозволить запровадити новий формат доставки у поштові скриньки, стимулювати їх масштабне оновлення та покращити якість поштових послуг в цілому.

Уже протягом найближчих кількох років після прийняття закону ми прогнозуємо оновлення 50% міських абонентських скриньок. Крім зручності послуг, усі ці заходи у комплексі убезпечать наших клієнтів та працівників на період пандемії, адже ходити у відділення за відправленнями чи контактувати з листоношею потрібно буде значно рідше, - сказав Смілянський.

Нагадаємо, що Міністерство цифрової трансформації і Facebook оголосили про запуск центру безкоштовного та інтерактивного онлайн-навчання для малих і середніх підприємств SMB Hub Ukraine.

1