Укрпошта і Нова Пошта видаватимуть посилки по паспорту в телефоні

Верифікація буде проходити за лічені секунди
Укрпошта і Нова Пошта видаватимуть посилки по паспорту в телефоні
Електронний паспорт (фото: з відкритих джерел)
9 Жовтня 2020, 11:55
читать на русском

Укрпошта і Нова Пошта видаватимуть посилки по паспорту в застосунку "Дія" у всіх комп'ютеризованих відділеннях.

Про це в Telegram написав міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

За допомогою електронних версій документів в додатку "Дія" можна отримати всі внутрішні і міжнародні відправлення, листи і т.д. без післяплати або з післяплатою на суму до 5 тис. грн, - зазначив Криклій.

Також він додав, що верифікація буде проходити за лічені секунди - шляхом зчитування індивідуального цифрового штрихкоду, який генерує програма для кожного окремого е-документа користувача.

Читайте також

Нова Пошта також заявила, що 5 жовтня почала приймати електронні документи в додатку "Дія" для ідентифікації та верифікації особистості при наданні послуг. За "паспортом в смартфоні" клієнти Нової Пошти зможуть отримувати посилки, вантажі та грошові перекази у відділенні. Також за допомогою документів в додатку клієнти можуть пройти процедуру верифікації при здійсненні фінансових операцій на суму від 5 тисяч грн, як того вимагає законодавство про фінмоніторинг.

Нагадаємо, що кабінет міністрів України змінив порядок використання електронних відображень внутрішнього та закордонного паспортів у мобільному застосунку "Дія". Відтепер паспорти будуть показувати інформацію про зареєстроване місце проживання громадянина.

1